google-site-verification=tnqYwTLFv660YDnzb1u2DT3hsyXeM4RXguwhAz-lxGA


Medisch dossier: Yvonne Denies

Lees hier het uitgebreide medische dossier van Yvonne Denies - slachtoffer van medisch dwalen en auteur van het boek: Een Strijder Voor Leven En Waarheid.
September 1993:
kijkoperatie blaas in Turkije.
Oktober 1993:
verbrijzelde heupen en bekken worden met schroeven en plaatjes in een urenlange operatie weer met elkaar verbonden, AMC Amsterdam. Dit alles moet blijven zitten tot mijn 50e levensjaar, pas dan zou ik een heupprothese kunnen krijgen.
November 1993:
externe fixateur in mijn been en voet zodat mijn voet niet teveel vervormd zou raken door de uitval in mijn onderbeen en voet en dit straks bij mobilisatie problemen zou gaan geven, Radboud Nijmegen.
Januari 1994:
kijkoperatie rechterheup na luxatie, met de conclusie dat deze heup volledig kapot is en vervangen dient te worden, Radboud Nijmegen.
Januari 1994:
totale heupprothese rechts, St. Maartenskliniek Nijmegen.
April 1994:
arthoscopie knie. Met de conclusie een volledige voorste kruisbandruptuur, lakse achterste kruisband, verhoogd eminentiablok, er volgt een conservatief beleid, St. Maartenskliniek Nijmegen.
Januari 1996:
totale heupprothese links met pandakplastiek, St. Maartenskliniek Nijmegen.
Februari 1998:
achillespeesverlenging, St. Maartenskliniek Nijmegen.
Mei 1998:
knieoperatie, tijdens de operatie kiest de arts er voor de knie alleen schoon te maken, Medisch Spectrum Twente Enschede.
Juli 1998:
onderzoek rechterheup op de operatiekamer n.a.v. de brief van een orthopeed uit het AMC die bij lichamelijk onderzoek constateerde dat er teveel ruimte in het heupgewricht zat. De conclusie van het onderzoek op de ok dat er teveel ruimte zat en de heup er zo uitgedraaid kon worden, dus een revisie is nodig, St. Maartenskliniek Nijmegen.
Maart 1999:
revisie rechterheup, de afgesleten kom wordt vervangen, St. Maartenskliniek Nijmegen.
September 1999:
wederom een revisie aan de rechterheup i.v.m. luxaties. Er wordt een nieuwe steel geplaatst, St. Maartenskliniek Nijmegen.
Augustus 2000:
artrodese bovenste sprongewricht linkervoet met gipsperiode CWZ Nijmegen.
Maart 2001:
wederom een artrodese bovenste sprongewricht linkervoet met fixateur daar de vorige operatie mislukt is, CWZ Nijmegen.
December 2001:
wederom een artrodese bovenste spronggewricht linkervoet met gipsperiode daar de vorige operatie mislukt is, CWZ Nijmegen.
December 2002:
knieoperatie in Australië.
Januari 2010:
triple artrodese linkervoet, St. Maartenskliniek Nijmegen.

Nu eindelijk een grondige voetoperatie waarin mijn voet een neutrale stand krijgt. Ik heb 5 jaar geweldig gelopen.

Februari 2012:
grote teenoperatie linkervoet, verzuimd om deze bij de vorige operatie ook te opereren, na weer eerst een conservatief beleid dan nu eindelijk een operatie zoals de arts zelf zei om zijn werk af te maken, St. Maartenskliniek Nijmegen.
Maart 2013:
plaatsen Avantagecup rechterheup zodat deze niet meer kan luxeren, Radboud Nijmegen.
Maart 2013:
spoelen rechterheup i.v.m. blijvend lekkende wond waardoor duidelijk werd dat de ontsteking in mijn kaak die ontstond na het trekken van een kies omdat er een abces onder die kies zat en de arts-assistent van de kaakchirurgie groen licht gaf voor de heupoperatie dus niet weg bleek te zijn. Volgens hem had ik geen ontsteking meer, Radboud Nijmegen.
Juli 2016:
na een val breek ik mijn dijbeen links. De chirurg in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen kijkt gelijk of de heupprothese na 20 jaar nog goed zit. Daardoor krijg ik ge- en verboden. Door de val liep ik ook neuralgische amyotrofie aan mijn rechterschouder op. Daar ik geen nazorgplek kreeg volgen er thuis meerdere heupluxaties.
September 2016:
plaatsen avantagecup linkerheup zodat de heup niet meer luxeert, Radboud Nijmegen.
Februari 2017:
vastzetten middenvoetsbeentjes linkervoet nadat er in april 2015 een betonnen beeld deels op mijn voet belandde met als extraatje een ongevraagde en onnodige standsverandering, St. Maartenskliniek Nijmegen.
Mei 2017:
armlift en kleine ingreep aan de hals, Velthuiskliniek Velp.
Augustus 2017:
operatie carpaal tunnel rechterhand, CWZ Nijmegen.
Juni 2018:
operatie aan mijn hals om de ontstane bewegingsbeperking door de vorige operatie in mei 2017 op te heffen middels een Z-plastiek, CWZ Nijmegen.
December 2019:
operatie linkervoet, verwijderen van schroeven en plaatjes, ontstoken bot wordt weggehaald, krijg een vacpomp waarvoor na een aantal dagen het sponsje van de vacpomp op de ok vervangen werd en de wond gespoeld (3x), Helios Klinikum Krefeld Duitsland. Pijnscore gaat van 10 naar 2.
Februari 2020:
i.v.m. oplopende pijnscore en een ijzige voet operatie linkervoet, ontstoken bot wordt weer weggehaald, krijg een vacpomp met hetzelfde verloop als de voorgaande operatie, Helios Klinikum Krefeld Duitsland.
Mei 2020:
wederom ontstoken bot in mijn linkervoet weggehaald in een operatie met vacpomp e.d, Helios Klinikum Krefeld Duitsland.
Januari 2021:
wederom ontstoken bot in mijn linkervoet weggehaald in een operatie met vacpomp e.d, Helios Klinikum Krefeld Duitsland.
Februari 2022:
nadat in september 2021 eerst een schroef afbrak in mijn rechterheupprothese, ik eind januari 2022 niet meer kon lopen en waarschijnlijk door 2 plaatjes die waren gebroken in mijn bekken, de cup van mijn heupprothese in de nacht van 3 op 4 februari helemaal los ging zitten en de prothese halverwege mijn been bungelde is de heupprothese verwijderd in Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Door de ontsteking in mijn voet is reviseren te risicovol en los daarvan voor mij ook niet zinvol omdat ik door de uitgevoerde ongevraagde en onnodige standsverandering van mijn voet in 2017 nu dan mijn heup ben kwijtgeraakt. Dus dat is water naar de zee dragen als de voet blijft zoals hij is.

Boek bestellen

Klik op de button om het pakkende boek ‘Een strijder voor waarheid en leven’ te bestellen.